Advertorial beeld + tekst - €1.750,-

Lees het artikel 

Naam adverteerder of naam product

Link naar website 


Logo adverteerder

[Voorbeeld advertorial]

De juiste handschoen maakt echt het verschil

Meer dan de helft van de werknemers draagt de verkeerde handschoen. Dat brengt risico’s met zich mee. Veiligheidskundigen doen er daarom goed aan het handschoenenbeleid nog eens onder de loep te nemen. Voorop staat: de beste handschoen dráág je.

 

Jaarlijks vinden er in Nederland 1.400 arbeidsongevallen plaats per 100.000 werknemers, berekende het CBS. Bij 20 procent gaat het om handletsel, waarvan 40 procent snij- en kapwonden. Samen goed voor miljoenen verloren werkdagen. Reden genoeg om het dragen van beschermende handschoenen serieus te nemen. En dan meteen te kiezen voor de juiste handschoen.

 

Test bewijzen: de juiste handschoen maakt het verschil

Het dragen van de juiste snijbestendige handschoenen maakt wel degelijk verschil, zo komt uit tests naar voren. De handschoenen beschermen werknemers tegen allerlei gevaren. Zoals snij- en kapwonden door ruwe en scherpe randen van bouwmaterialen als glas, metaalplaat, baksteen en dakbedekking. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de medewerkers de verkeerde handschoenen draagt. Dat alleen al brengt risico’s met zich mee. Met een te lompe of te zware handschoen blijf je sneller ergens tussen zitten. Maar met een te lichte handschoen ben je weer niet beschermd tegen snijongevallen.

Wat u wilt is een dunne, schone handschoen die maximaal beschermt

 

 

Draagcomfort en veiligheid moeten hand in hand gaan

Als werkgever wil je dat medewerkers een handschoen aantrekken om risico’s te voorkomen. Voor werknemers heeft draagcomfort echter de hoogste prioriteit. Een handschoen die niet lekker zit, trekken mensen niet aan. Gaan draagcomfort en veiligheid hand in hand, dan leidt dat daarom tot de beste resultaten voor werkgevers en werknemers. Dus: dunne handschoenen die maximaal beschermen. Getest tot en met, en ook ‘schoon’ gefabriceerd van ontwerp tot aflevering, met oog voor duurzaamheid.

Foto in kolom - 6:4 verhouding

Optioneel fotoblok: foto (jpg, png) liggend formaat, minimaal 850px. Bijschrift bij foto max. ± 95 woorden / max. 640 tekens incl. spaties. In hac habitasse platea dictumst. Curabitur at lacus ac velit ornare lobortis. Curabitur a felis in nunc fringilla tristique. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Handschoenen zonder chemicaliën geen overbodige luxe

Een schone handschoen is geen overbodige luxe. Een handschoen is een chemisch product, bij het maken ervan worden chemicaliën gebruikt. En ook al verbiedt de wet de aanwezigheid van chemicaliën in PBM, in de meeste handschoenen zitten restchemicaliën zoals oplosmiddelen. Dat is bijzonder schadelijk, voor zowel de medewerkers van de ateliers die de handschoenen maken als voor de dragers ervan. Want het lichaam slaat solventen op, met desastreuze gevolgen voor de gezondheid van medewerkers. Die variëren van (huid)irritatie tot kanker.

 

Sommige fabrikanten wassen die chemicaliën eruit zodat zij toch een schoon product leveren. Skinhealthalliance.org geeft een overzicht van gecertificeerde leveranciers die aangesloten zijn bij deze keuringsinstantie. De bedrijven leveren producten die veilig zijn voor de huid, waaronder handschoenen.

4 redenen voor een goede handschoen

Er zijn vier belangrijke redenen om te kiezen voor goede veiligheidshandschoenen:

  1. Grip – Handschoenen zorgen voor grip. Ze voorkomen dat natte, gladde voorwerpen uit uw handen glippen. Dat voorkomt beschadigingen aan de voorwerpen zelf, maar zorgt ook voor veiligheid van de drager. Want zware of gevaarlijke materialen wilt u niet op uw voeten krijgen.
  2. Veiligheid – Handschoenen beschermen tegen steken en snijden. Pezen en zenuwen hebben een fijngevoelige structuur die onherstelbaar kan beschadigen door diepe wonden. Met het dragen van speciale handschoenen kunt u dit voorkomen.
  3. Huidbescherming – Handschoenen beschermen tegen binnendringing in de huid van bijtende of agressieve stoffen die (infectie)wonden kunnen veroorzaken. Handschoenen houden de huid heel en gezond.
  4. Buffer – Gaat er iets mis, dan krijgen de handschoenen de volle laag. Dat kan precies het verschil maken tussen een oppervlakkige verwonding of kneuzing en een breuk.

Complex: veel verschillende taken met verschillende risico’s

Handbescherming is een zeer complex onderwerp. Vooral omdat werknemers 90 procent van de werkzaamheden die zij uitvoeren met hun handen doen. Meestal gaat het om veel verschillende taken met verschillende risico’s. Mensen pakken dozen op, snijden, schuren, werken met gevaarlijke, scherpe of chemische materialen. Voor al die werkzaamheden hebben zij tastzin, comfort en de juiste maatvoering nodig om hun werk goed en veilig te kunnen doen.

 

Alle risico’s die mensen lopen wilt u als bedrijf bovendien graag met één handschoen afdekken. Want twee of drie verschillende handschoenen is geen optie – het gevaar is veel te groot dat mensen op het moment suprême dan net de verkeerde dragen. Of erger: net bezig zijn van handschoen te wisselen.

 

Er zijn meer dan 35.000 verschillende soorten handschoenen

Wat de zaak er niet eenvoudiger op maakt, is dat het aanbod van handschoenen enorm groot is. Er zijn meer dan 35.000 verschillende soorten die bijna allemaal hetzelfde doen en kunnen. Zie dan door de bomen het bos nog maar eens! Deskundige professionals kunnen de klant adviseren over kwaliteit. In de vorm van een optimale bescherming, gecombineerd met bijvoorbeeld een goede pasvorm en ademende materialen. En bij voorkeur binnen een range van drie à vier handschoenen, in plaats van de tientallen soorten die bedrijven doorgaans in het magazijn hebben liggen. Want hoe meer keuze, hoe meer risico op verwarring en vergissingen.

Hoe meer keuze, hoe meer risico op verwarring en vergissingen

 

 

Bij handschoenen kiezen en dragen komt veel emoties kijken

Wat meespeelt bij handschoenen kiezen en dragen, is dat er bij dit onderwerp veel emotie komt kijken. Medewerkers wennen aan hun handschoenen; ze hebben een voorkeur voor de soort en kleur die ze vaak al jarenlang hebben gedragen. Dat maakt veranderen lastig. Nieuwe handschoenen in net even een ander kleurtje kunnen al weerstand oproepen. Laat staan als het bedrijf een synthetische handschoen verkiest boven een van leder, of omgekeerd. Of wanneer mensen ineens een vloeistofdichte handschoen moeten dragen omdat er andere chemicaliën komen kijken bij een werkproces.

 

Relevant: de juiste handschoen kiezen voor de juiste klus

Goede handbescherming is dus nodig om letsel te voorkomen en te beperken. Het is relevant om de juiste handschoen te kiezen voor de juiste klus. Het aanbod aan handschoenen is echter gigantisch. Schakel daarom bij twijfel een deskundig professional in. Die kan u helpen risico’s inzichtelijk te maken en vast te leggen in een RI&E. En u adviseren over de (kwaliteiten van de) juiste handschoen.

 

Een technische groothandel kan met u meedenken en behulpzaam zijn bij de keuze van beschermende handschoenen voor uw medewerkers. Handschoenen die, naast veilig, ook comfortabel zijn en geen chemicaliën bevatten.

Zet na de aanschaf alles op alles dat medewerkers ‘m aantrekken, die handschoen. Want de beste handschoen is de handschoen die wordt gedragen.

Advertorial

4/9
Loading ...